Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval

de nadina73 in Mancaruri de legume, 5 Oct 2010 | 39483 vizualizari

 

Vroiam ceva usor si fara carne. Super super buni si gustosi

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei(1,2 kg)
  • 1 canita de cus cus
  • 1 1/2 cana de supa de legume(morcov ,ceapa )
  • ulei 3 linguri
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 150 ml pasta de tomate
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval:

Se spala bine dovleceii si se taie un capac, dupa care se scobesc cu varful unui cutit si apoi cu ajutorul unei lingurite. Se condimenteaza cu sare si piper. Miezul scobit se toaca bine si se caleste in putin ulei cu sare si usturoi pisat 6-7 minute.

Se pune la fiert 1cana si 1 /2 apa sa fiarba cu morcov , sare si ceapa sau un cub de knorr, cand fierbe se ia de pe foc si se pune cus-cusul si 100 g unt se lasa acoperit 10 minute.

Se amesteca miezul de dovlecel calit cu cus-cusul si 150 g cascaval, se umplu dovleceii cu compozitie atat cat sa faca burtica, dupa care se presara cascaval ras .

Se pun dovleceii intr-un vas de yena, se amesteca bine pasta de tomate cu putina apa si se toarna peste dovlecei , se da tava la cuptor pentru 20 minute la 180 grade cu un capac sau cu o folie de aliminiu, dupa care se ia jos si se mai lasa 15 minute fara capac pentru a se rumeni

Se servesc calzi cu patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

30.05.2011, 20:42

foarte bun

Valclaudia 1

19.06.2013, 21:01

arata super!

ankyy 1

30.10.2013, 18:11

tare bine arata! si cred ca sunt si tare buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu spanac